המצרכים הנדרשים לכמות של 4 מנות:

  • ·         1/2 חבילת פסטה קצרה מבושלת מכל סוג לפי הוראות היצרן (פוזילי, פנה, וכולי).
  • ·         1 מיכל שמנת מתוקה לבישול (אין בעיה להשתמש גם בשמנת של 9%).
  • ·         1 מיכל של רוטב עגבניות לפסטה (רוטב מוכן שבא באריזות של 4 ממגוון חברות)O
  • ·         2 ביצים
  • ·         8-10 פטריות שמפניות פרוסות (הכמות תלויה בגודל ובטעמכם)
  • ·         4 פטריות פורטבלו
  • ·         1 בצל קצוץ
  • ·         2 שיני שום קצוצות היטב או מעוכות
  • ·         1 כף עלי טימין טריים או גרוסים בתבלין
  • ·         3 כפות שמן זית (או יותר לפי הצורך)
  • ·         מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ·         1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • ·         1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
  • ·         1/2 כוס פירורי לחם

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מניחים לכמה דק' התקררות ולאחר מכן מעבירים לקערה גדולה.
  2. בקערה קטנה נפרדת מערבבים יחד את השמנת, הביצים, רוטב העגבניות, מוסיפים מעט מלח ופלפל ושופכים את התערובת על הפסטה.
  3. מחממים שמן זית במחבת  גדולה ומטגנים את הפטריות עד להזהבה. מעבירים הצידה.
  4. מוסיפים עוד שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את התימין ומערבבים קלות לזמן קצר. מעבירים הצידה לצינון קל.
  5. אל קערת תערובת הפסטה הגדולה עם השמנת מוסיפים את הפטריות שטוגנו, הבצל והשום, וגבינת המוצרלה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מעט מלח ופלפל נוספים.
  6. משמנים תבנית אפייה מרובעת ומעבירים אליה את תערובת הפסטה והירקות. באמצעות כף מפזרים את התערובת באופן שווה בין כל קצוות התבנית. מפזרים מלמעלה את פירורי הלחם וגבינת הפרמזן.
  7. מעבירים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה עד שהתערובת הופכת מוצקה ודביקה במעט והציפוי הופך זהוב.
  8. מגישים חם מהתנור ישירות לשולחן.



    ושיהיה בתאבון!

מחפשים עוד רעיונות למה אפשר לאפות או לבשל עם פסטה? הכנסו לעמוד מתכוני הפסטה באתר בישולים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]