מה עושים עם הילדים בחופש הגדול? מבשלים!



החופש הגדול כבר כאן והילדים נעים בין אטרקציה אחת לשנייה, בין אם זו קייטנה, חוג קיץ מיוחד, בריכה, ים או סתם בילוי אצל סבאסבתא או חברים. החופש הגדול זו הזדמנות מצוינת לבלות זמן איכות אמיתי עם הילדים שלכם וזו גם הזדמנות נהדרת לגלות לילדים שלכם את רזי המטבח. במיוחד בשביל זה הכנו עבורכם מתכונים קלילים ומהירים שאפשר להכין יחד עם הילדים.

קציצות תוניסאיות שיגרמו לכל אחד ללקק את השפתיים

מצרכים:

פטרוזיליה
כוסברה
מעט שמיר

2 תפוחי אדמה בגודל בינוני

2 בצלים

400  גרם בשר טחון

לחם לבן מושרה

3 כפות סולת

1 ביצה

תבלינים: מלח, קינמון, פפריקה אדומה, פלפל שחור (כל התבלינים לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים היטב את כל הירוקים (פטרוזיליה, כוסברה ושמיר)
  2. שוטפים היטב ושמים במסננת.
  3. מגרדים את הבצל ואת תפוחי האדמה ושמים מעל הירק במסננת על מנת שירדו כל הנוזלים. את הבצל ואת התפוח אדמה ניתן להעביר במעבד מזון במקום לגרד אותם.
  4. סוחטים היטב את הלחם ומפוררים אותו.
  5. מעבירים את תכולת המסננת לקערה (כולל הלחם) ואליה מוסיפים גם את שאר הרכיבים: סולת, ביצה ואת הבשר.
  6. מערבבים היטב את כל התערובת ומתבלנים לפי הטעם. אם התערובת נוזלית מדי ניתן להוסיף עוד סולת (בעדינות).
  7. מכינים קציצות שהן עגולות ומשוטחות במעט.
  8. את הקציצות יש לטגן בשמן חם ואז להוציא לצלחת עם נייר סופג (לספוג את השמן)

 

פשטידת בצל ממכרת

מצרכים:

5 בצלים בגודל בינוני

3 ביצים

0.5 כוס שמן

0.5 כוס מים

3/4 כוס קמח תופח

1 כף אבקת מרק בצל

1 כף אבקת מרק עוף

שמן ופרורי לחם

מלח ופלפל לפי הטעם

ניתן להוסיף לתערובת גבינת עמק או פרמזן (בערך כוס)

אופן ההכנה

  1. חותכים  בצל לקוביות בגודל של בערך 2X2  ושמים בתוך קערה.
  2. מוסיפים את הביצים, את השמן, מים ואת האבקת מרק ומערבבים היטב.
  3. לוקחים תבנית בגודל בינוני ומשמנים היטב.
  4. מעבירים בזהירות את התערובת לתבנית ומפזרים ממעל פרורי לחם.
  5. מכניסים לתנור בחום בינוני של בערך 180 מעלות לכ- 30-40 דקות או עד שהפשטידה תהיה זהובה.

 מחפשים מתכונים נוספים? כנסו לכאן

 

מצאת הפרת זכויות יוצרים צרו קשר במייל: [email protected]



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה