המצרכים (להכנת 12 קרפים):

6 ביצים
235 מ"ל חלב
235 מ"ל מים
85 גרם חמאה מומסת
190 גרם קמח אסם
6 גרם מלח
2 גביעים של גבינה לבנה
315 גרם אבקת סוכר
30 מ"ל מיץ לימון
גרידת לימון
תמצית וניל
475 מ"ל שמנת מתוקה - מוקצפת
1.2 ק"ג תותים שטופים וחתוכים

אופן הכנה:

  1. לקערת המיקסר מכניסים את הביצים, חלב, מים, חמאה מומסת, קמח, מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחממים מחבת טפלון משומנת בקלות על אש בינונית. יוצקים את הבלילה באמצעות כף, כאשר אמורים לשפוך כ- 2 כפות לכל קרפ. מאחר והקרפ צריך להיות דק ואחיד סובבו את המחבת בכדי לגרום לבלילה להתפרס בצורה שווה ככל האפשר.
  3. יש להפוך את הקרפ כאשר הקצוות מתחילים להשחים. בשלו עד שהצד השני משחים. את הקרפים המוכנים הניחו על צלחת בצד וכסו אותה במגבת .
  4. בקערה נפרדת הכניסו את הגבינות, אבקת הסוכר, מיץ לימון, גרידת לימון, וניל וערבבו עם מערבל חשמלי עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. קפלו בעדינות את הקצפת לתערובת זו.
  6. להגשה: מלאו כל קרפ ברבע כוס תותים, ושליש כוס של קרם. גלגלו את הבצק לצורת קרפ ועל כל קצה של קרפ הוסיפו עוד קצת קרפ ותותים.

       בנוסף לתותים ניתן להשתמש במגוון רחב של פירות – בננות מקורמלות, פירות יער ועוד.

 

סנגריה קפואה

מצרכים:

1 כוס יין אדום
1 כוס קוביות קרח מרוסקות
2/3 כוס פירות יער קפואים
1/3 כוס תותים
0.25 כוס ליקר בטעם תפוז
1 כף סוכר (לפי הטעם)



אופן הכנה:

שימו בבלנדר את כל הרכיבים והפעילו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

*טיפ מבית בישולים – כאשר מערבבים יין, קוביות קרח ופירות טריים, המרקם לא יהיה ברדי ממש. מומלץ לשים את הפירות הטריים בשקית סגורה ולשים אותם בהקפאה כ- 4 שעות.

אהבתם?! הכנסו לאתר בישולים לעוד מתכונים של עוגות ועוגיות

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]