ממרח פלפלים קלויים



איריס פינקו במתכון פשוט קל ומושלם לממרח פלפלים: "כמעט תמיד תמצאו במקרר אצלי בבית קופסה עם ממרח פלפלים קלויים. במאמץ קטן תכינו לכם ממרח מצוין שישדרג כל כריך ואף יתאים כרוטב לפסטה. אני ממליצה להוסיף את הצ'ילי הגרוס בהדרגתיות כדי לשלוט ברמת החריפות". בתאבון !

חומרים

8 פלפלים אדומים גדולים
2-3 ראשי שום
1/2 כוס שמן זית
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
מלח, צ'ילי גרוס

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום של 200 מעלות
לשטוף את הפלפלים ולחתוך לרצועות עבות, לקלף את הקליפה החיצונית של ראשי השום ולפרק לשיניים (אין צורך לקלף אותן).
בתבנית עמוקה לערבב את פלחי הפלפלים, שיני השום ושמן הזית.

לאפות 20-30 דקות עד שהפלפלים מתרככים ומשחימים מעט.

כשהפלפלים מתקררים, "סוחטים" את שיני השום מתוך הקליפות ומעבירים הכל לקערת מעבד מזון. מפעילים בפולסים קצרים עד שנוצר ממרח גס. 


מתבלים לפי הטעם במלח, חומץ ומעט צ'ילי גרוס (תתחילו ברבע כפית).

המתכון נראה לכם מגניב אבל לא חושבים שבאמת תתחילו להכין? אפשר גם להזמין מאיריס במייל: [email protected]‏ או בפייסבוק - לחצו כאן 

מצאת הפרת זכויות יוצרים צרו קשר במייל: [email protected]



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה