מתכון לדג מרוקאי חריף



מה יותר טעים בערב שבת מדג חריף ברוטב אדום? הנה לכם מתכון פשוט וטעים במיוחד, שיהיה בתיאבון, שבת שלום!

 מצרכים:
  • 1 ק"ג פילה דג טונה/נסיכה/מושט פרוס לפרוסות עבות (אמור לצאת כ-7 חתיכות לערך)
  • 1 גמבה
  • 3-4 פלפלים חריפים ירוקים/אדומים שלמים
  • 4-5 שיני שום חתוכות גס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 1 כפיות פפריקה
  • מים
  • כוס שמן קנולה
  • צרור כוסברה
  • אפשרי:
  • 1 עגבניה בשלה
אופן ההכנה:
  •  חותכים את הגמבה לרצועות. מכניסים לסיר את רצועות הגמבה והפלפלים השלמים.
  •  מניחים את פרוסות הדג מעל הפלפלים.
  •  מפזרים את התבלינים, הכוסברה ואת השמן על הדג (הדג סופח אליו את טעמי השמן).
  •  למי שרוצה להוסיף עגבנייה ניתן לחתוך אותה ל-6 פרוסות ולשים מעל הדג.
  •  מכסים את תכולת הסיר במים, עד לכיסוי הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. עד שהרוטב מסמיך והדג מוכן אך לא עשוי מדי.

מצאת הפרת זכויות יוצרים צרו קשר במייל: [email protected]



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה