מתכון - טמפורה תמרים



השף האשדודי המפורסם, גיא פרץ מציג לנו מתכון המשלב חומרי גלם וטעמים מקומיים בשיטת הכנה אסייתית

המצרכים:

תמרים מזן מג'הול מיובשים 12 יחידות

פיצוחים קלויים כגון: קשיו, פיסטוק, אגוזי לוז, אגוז מלך גרם200

רבע כוס סילאן

6-7 תאנים מיובשות

רבע כפית קינמון

מעט ציפורן טחון

4 כפות אבקת סוכר

2 חלבוני ביצה

מצרכים לציפוי:

כוס בלילת טמפורה (קונים קמח לטמפורה בחנויות אסייתיות ומוסיפים מים)

מצרכים להגשה:

חצי כוס סילאן

כף אבקת סוכר

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד וגורסים במעבד מזון למרקם גרוס.

יוצרים חריץ בתמרים, מוציאים את החרצן, ממלאים בכל תמר בתערובת המלית, דוחסים היטב.

מצפים כל תמר בבלילת טמפורה קרה מאוד ומטגנים בשמן עמוק רותח עד להזהבה.

מניחים על צלחת הגשה, מטפטפים מעל סילאן ובוזקים אבקת סוכר.

מצאת הפרת זכויות יוצרים צרו קשר במייל: [email protected]



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה