כשר לפסח - מתכון קלאסי למצה בריי



מתכון נפלא שאפשר להשתמש בו כל השנה, אבל במיוחד בפסח...

מה צריך?

4 מצות, חתוכות גס

4 ביצים גדולות

1/8 כפית אגוז מוסקט

מלח גס

2 כפות חמאה

 

מה עושים?

שוברים את המצות לריבועים גסים ומכניסים לקערה בינונית.

מוסיפים מים רותחים עד שהם מכסים את המצות.

משרים את המצות עד שהן ספוגות (2-3 דקות).

מסננים וסוחטים היטב עם הידיים כדי להסיר עודפי מים.

בקערה בינונית טורפים ביצים ומוסיפים אגוז מוסקט ומלח.

מוסיפים את המצה המרוככת ומערבבים.

על אש בינונית, מחממים כף חמאה במחבת טפלון.

שופכים את הבלילה.

מטגנים עד להשחמה בתחתית (4-6 דקות).

מעבירים בזהירות את העוגה אל צלחת.

מוסיפים כף שניה של חמאה ומחליקים את העוגה על צידה הבהיר.

מטגנים עד להשחמה בתחתית (4-6 דקות).

 

מגישים חם.

מצאת הפרת זכויות יוצרים צרו קשר במייל: [email protected]



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה