מצרכים

יוצרים את הקציצות בידיים רטובות, כדי שצורתן תהיה מושלמת. קציצות ברוטב, כמו במתכון זה, מבשלים בסיר רחב ושטוח, כדי שתהיינה בשכבה אחת.

במתכון השתמשתי באבקת מרק, אבל כמובן שניתן לוותר עליה ולהוסיף ציר עוף ביתי במקום המים. כדי לחסוך בזמן, ניתן להשתמש בגרגרי חומוס קפואים ומופשרים, אך כמובן כדאי ואף רצוי להשתמש בגרגרים בהכנה ביתית.

מצרכים לקציצות:

500 גרם בשר טחון עם 20 אחוזי שומן

1 בצל, קצוץ

1-2 שיני שום, כתושות

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ

1/2 צרור כוסברה, קצוץ

1/2 כוס פירורי לחם

1 ביצה

מלח ופלפל שחור

1/4 כפית כמון

1 כף אריסה מרוקאית

קליפה מגוררת מלימון אחד

לרוטב:

1 כף שמן זית

1 בצל, קלוף ופרוס

4 שיני שום, פרוסות

חבילת עלי מנגולד, שטופים היטב ופרוסים גס

קורט כמון

מלח ופלפל שחור

1 לימון פרוס דק

1 כוס גרגרי חומוס קפואים, מופשרים

1 כפית אבקת מרק בטעם עוף

 

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל לקציצות במעט שמן על להבה בינונית 10 דקות אגב ערבוב או עד שהזהיב. נותנים לו להתקרר מעט.

מערבבים יחד את הבצל המטוג עם שאר המצרכים לקציצות, מכסים בניילון נצמד ומצננים למשך חצי שעה לפחות (עדיף לילה) במקרר.

מכינים קציצות קטנות, בגודל כדורי פינג פונג.

להכנת הרוטב, מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים את הבצל אגב ערבוב על להבה בינונית-גבוהה 10 דקות או עד שהזהיב.

מוסיפים את השום והמנגולד, מתבלים ומבשלים 7 דקות. מוסיפים את הלימון, את גרגרי החומוס ואבקת המרק.

מוסיפים 1/2 1 כוסות מים, מרתיחים ומוסיפים את הקציצות. מבשלים כ-12 דקות, עד שהבשר עשוי לחלוטין, ומגישים, ביחד עם אורז לבן.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]