אם הייתי אומרת לכם שאתם יכולים לאכול פרוסה נאה מהלזניה הזאת ביומיום והיא לא תשמין אתכם הייתם מאמינים לי? אז כדאי לכם להאמין! יש פה מעט שומן ומהסוג הטוב בדיוק במידה הנכונה למה שהגוף רוצה וצריך, מלאאא חלבון, מלאאא ירקות הכל מהכל… קרמי, מפנק, עשיר בטעמים בקיצור יאמי אחד גדול!

אני ממליצה להשתמש בדפי לזניה ללא גלוטן מעדשים צהובות של המותג פליסיה האהוב עליי כדי להעלות את הערך החלבוני של המנה ולהעשיר אותה בסיבים תזונתיים.

אתם יכולים להשתמש באיזה דפים שבא לכם, רק תתייחסו להוראות יצרן על גבי האריזה.

השתמשתי פה בקשיו בכמות יחסית קטנה וזאת כדיי להעשיר את המנה ולהנות מהקרמיות שלו ומהערכים התזונתיים שלו.

מתכון לזניה

הלזניה הזאת גדולה, היא תתאים ל8-10 אנשים, אתם יכולים לחלק את הכמות לחצי לפי הצרכים והתנאים שלכם.

רכיבים:

  • 600 גר' טופו
  • 1 מארז גדול של מנגולד – בערך 300 גר' – שטוף היטב וחתוך גס
  • 2 גזרים – מגורדים (לא חובה אבל ממש מוסיף)
  • 1 כרובית בינונית – מפורקת לפרחים
  • 4-5 שיני שום – קצוץ
  • 1 כף גדושה קמח עדשים אדומות
  • 140 גר' קשיו מושרה
  • 4 כפות שמן זית
  • ¼ כוס מים  ½ כוס מים
  • דפי לזניה ללא גלוטן / דפי לזניה רגילים
  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות – אני משתמשת ב MUTTI
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • מלח פלפל

הכנה:

  • חממו תנור על 180C
  • בסיר אידוי או סיר עם מים אדו את פרחי הכרובית.
  • בקערה ערבבו את הרכיבים לרוטב עגבניות – עגבניות מרוסקות, 3 שיני שום, גזר, מלח פלפל, אורגנו, בזיליקום
  • במעבד מזון הכינו את הריקוטה טופו ומנגולד :
  • פוררו את הטופו לתוך המיכל והוסיפו 2 כפות שמן זית, קמח עדשים אדומות, 1 כף שמרי בירה, 1-2 כפיות מלח לפי הטעם ו-1/4 כוס מים – טחנו עד אשר מתקבל מרקם חלק אבל גרגירי. כעת הוסיפו את המנגולד וטחנו למשך זמן קצר אפשר בפולסים כדי לשמור על המרקם של העלים בתוך הריקוטה.
  • כעת כדי לחסוך בקערות מלוכלכות החלו להרכיב את הלזניה כדי לפנות את המיכל של המעבד מזון.

    מרכיבים שכבה שכבה:

  • בתחתית התבנית: רוטב עגבניות – מעל דפי לזניה – מעל ריקוטה מנגולד
  • כעת שהמיכל פנוי – הכינו את הבשמל כרובית : טחנו את פרחי הכרובית , הקשיו, 2 כפות שמן זית, כף שמרי בירה, מלח פלפל, 1-2 שיני שום, ½ כוס מים עד למרקם חלק – הוסיפו נוזלים לפי הצורך המרקם צריך להיות סמיך וקרמי
  • מעל הריקוטה מרחו שכבה של בשמל – מעל דפי לזניה – מעל רוטב – מעל בשמל, קשטו עם בזיליקום ואורגנו
  • הכניסו לתנור ואפו 30 דקות
  • הוציאו והניחו ללזניה מעט להתייצב ולהתקרר לפני שתחתכו ממנה

*היא עוד יותר טעימה ביום שאחרי, תשקלו להכין מראש

מתכון מפלנטי - השפע של הטבע- למתכונים נוספים בקרו באתר :

www.plenty4u.co.il