כריך 10: מתכון ללחמניות כוסמין מלא



אחראים על הכנת הכריכים לבתי הספר ולעבודה? מוזמנים לגוון ובמקום הלחם הקנוי, להכין לחמניות מקמח כוסמין מלא טעימות ומזינות, מקור לדגנים מלאים וקמח טף המהווה מקור לחלבון מלא מהצומח. מומלץ להכין בכמות גדולה ולהקפיא, להוציא ערב קודם להפשרה ולהכין בבוקר כריכים לכל המשפחה לבתי הספר ולעבודה.

יחצ

מצרכים:

600 גרם קמח כוסמין מלא אורגני

400 גרם קמח טף

5 כפות שמן זית איכותי

כף וחצי שמרים יבשים

כף מלח

1.5 כפות סוכר קנים/מייפל אמיתי

כ 3.5 כוסות מים פושרים

 

הכנה:

לערבב בקערה את כל החומרים היבשים מלבד המלח, להוסיף את יתר המצרכים הרטובים תוך כדי ערבול במיקסר, את המים יש להוסיף בהדרגה ומתוך קשב לבצק. את המלח נוסיף אחרון.

לאחר שהגענו למרקם הרצוי - יציב ומעט לח, נמשיך לישה במערבל לכ- 10 דקות.

נעטוף את הקערה ונתפיח עד הכפלת נפח (כשעה) לישה קצרה נוספת, זה הזמן ליצור לחמניות, אפשר בשמחה לתת גם לילדים להצטרף לחגיגה, רק רצוי להקפיד על גודל אחיד לאפייה אחידה (אפשר לשקול, כ- 100 גר' ללחמנייה).

להבריש את הלחמניות במעט שמן זית ולפזר תוספות אהובות - שומשום רגיל/שחור/ קצח/ גרעיני דלעת/ שברי אגוזים/ שיבול  שועל ועוד. לכסות במגבת ולהתפיח שוב כ 45 דק'

לחמם תנור ל- 200 מעלות, לאפות כ- 20 דקות עד שמזהיבות. לאחר קירור ניתן להעביר למקפיא להמשך השבוע. בתאבון!

 

 באדיבות אורטל ברובין-חן, רכזת תחום נטורופתיה בכללית רפואה משלימה

מצאת הפרת זכויות יוצרים צרו קשר במייל: [email protected]



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה