נפתח נגדכם תיק בהוצאה לפועל והוטלו עליכם עיקולים?
ניתן לבטל חלק מהעיקולים ע"י בקשה לצו תשלומים להוצאה לפועל
בקשה לצו תשלומים זו בקשה במסגרתה אתם מבקשים מרשם/ת ההוצאה לפועל
לתת לכם לשלם את החוב בפריסה ע"י הפקדת תשלומים מידי חודש להוצאה לפועל
כדי לעשות צו תשלומים נדרש בין היתר תצהיר של החייב בו הוא מצהיר תחת אזהרה
כי כל האמור בבקשה לצו תשלומים הינה אמת לאמיתה.
במסגרת הבקשה לצו תשלומים יש לכלול הוצאות והכנסות של שני בני הזוג
בקשה מסוג זה עדיף לעשות באמצעות עו"ד המתמחה בדיני ההוצאה לפועל
היעזרות בעו"ד מומחה תביא לכך שיינתן לכם צו תשלומים נמוך יותר, ביטול עיקולים,
וכן חיסכון של כאב ראש להתנהלות מול לשכת ההוצאה לפועל.
אז מזה בעצם ייפוי כוח מתמשך?
ייפוי כוח מתמשך זה למעשה ייפוי כוח במסגרתו קובע האדם כי במקרה ולא יוכל חלילה לדאוג לענייניו אם בעקבות מחלה, מצב נפשי וכו נותן ייפוי כוח לאדם עליו הוא סומך שינהל את ענייניו.
הייפוי כוח יכול להיכנס לתוקף בתאריך מוגדר מראש אותו קבע האדם או כאשר תהיה חוות דעת רפואית בא יצוין כי האדם אינו כשיר לדאוג לענייניו.
הפלוס בייפוי כוח מתמשך הוא שהאדם קובע בעצמו מי הוא רוצה שימשיך לדאוג לענייניו במקרה בו לא יהיה כשיר כאשר ניתן לקבוע גם מס' מיופיי כוח לדוגמא אדם שיש לו 3 ילדים יכול לקבוע כי ילד אחד עליו הוא סומך בענייני רכוש יהיה מיופה כוחו בענייני הרכוש ו-2 הילדים האחרים יהיו מיופי הכוח בעניינים אישיים ורפואיים.
במקרה של בקשה למינוי אפוטרופוס כאשר האדם כבר לא יכול לדאוג לענייניו הרי שקרובי המשפחה בדרך כלל מגישים לבית המשפט לענייני משפחה בקשה למינוי אפוטרופוס כאשר הקרובים שיגישו הבקשה ייתכן והאדם בכלל לא רוצה אותם כאפוטרופוסים שלו מסיבות שאינו סומך עליהם וכו'. מה גם שמדובר בבירוקרטיה מול האפוטרופוס הכללי ובית המשפט לענייני משפחה מה שיקשה על הקרובים של האדם .
כך שלמעשה יתרון משמעותי לעריכת ייפוי כוח מתמשך כאשר האדם עדיין יכול לדאוג לענייניו ויכול לקבוע כיצד ימשיכו לדאוג לענייניו במקומו. במקרה וחלילה וחס לא יוכל לדאוג לענייניו בעצמו.
אז אם גם אתם מעוניינים לדאוג לעתידכם פנו לעורך דין מוסמך לעריכת ייפוי כוח מתמשך שהוסמך ע"י משרד המשפטים והאפוטרופוס הכללי .
מעוניינים להגיש תביעה?
הגשת תביעה לבית המשפט מצריכה חשיבה רבה בניסוח כתב התביעה וכן מחשבה רבה בכתיבת עילות התביעה כנגד האדם או החברה אותם אתם תובעים
כתב התביעה הינו המסמך הפותח של ההליך המשפטי ויילווה אותכם במשך כל ההליך המשפטי.
לאחר הגשת כתב התביעה במידה ושכחתם לציין עילת תביעה נוספת תהיה לכם בעיה לתקן את כתב התביעה.
תיקון כתב התביעה מצריך הגשת בקשה לתיקון כתב התביעה ובנוסף בדרך כלל בית המשפט פוסק הוצאות לטובת הצד שכנגד מאחר והצד שכנגד ייצתרך בגלל הטעות שלכם לכתוב שוב כתב הגנה.
עבדתם קשה חסכתם כסף וקניתם דירה להשקעה שאתם משכירים אותה
השוכרים שבדירה בהתחלה התחילו אתכם ברגל ימין אבל עם הזמן החלו להערים עליכם קשיים פתאום החליטו להפסיק לשלם לכם דמי השכירות, ומפרים הסכם השכירות ברגל גסה , ניסיתם ופניתם אליהם מס' פעמים אבל הם מורחים אתכם ולא משלמים דמי השכירות המגיעים לכם במצב כזה לא להמתין כל יום שעובר אתם מפסידים יותר כספים וגם עוגמת נפש רבה שניגרמת לכם כל יום בו השוכרים שוהים בדירה שלא כדין.
תביעה לפינוי מושכר היא תביעה שונה מתביעה כספית והדיון בה הינו תוך זמן קצר יחסית אז אם קרה לכם מצב בו השוכר מפר הסכם השכירות ברגל גסה לא לחכות.
פתחו נגדכם תיק בהוצאה לפועל ולדעתכם אתם לא חייבים את החוב?
אם מדובר בשטר חוב עליו חלמתם לצורך העניין ונראה לכם שאתם לא אמורים לשלם את הכסף ניתן להגיש התנגדות לחוב בצירוף תצהיר המאמת את העובדות שציינתם בהתנגדות שלכם.
לאחר הגשת ההתנגדות ללשכת ההוצאה לפועל הרשם יעביר את ההתנגדות לבית המשפט השלום וייקבע מועד לדיון שם למעשה עורך הדין של הזוכה ( האדם או החברה שפתחו נגדכם את תיק ההוצאה לפועל ) יחקור אותכם למול השופט והשופט יחליט האם לקבל את ההתנגדות שלכם ולדון בה או לדחות את ההתנגדות ולהחזיר את התיק להוצאה לפועל. השופט יכול לקבוע לקבל את ההתנגדות שלכם בתנאי שתפקידו פיקדון בקופת בית המשפט זאת כבטוחה במידה ותפסידו במשפט.
אז מזה בעצם חדלות פירעון?
הליך חדלות פירעון הינו הליך חדש יחסית אשר מחליף את הליך פשיטת הרגל למעשה מדובר באותו הליך עם שינויים לדוגמא בהליך פשיטת רגל פושט הרגל היה נקרא חייב ואילו בהליך חדלות פירעון נקרא החייב היחיד, בנוסף לפי פשיטת הרגל במקום צו כינוס הצו נקרא צו פתיחת הליכים למעשה זה הצו אשר מבטל כל העיקולים אשר הוטלו על החייב במסגרת הליכי הוצאה לפועל שננקטו נגדו .
הליך חדלות פירעון מתאים יותר לאנשים שהחובות שלהם גבוהים ואינם מצליחים לסגור את חובותיהם ישנם מקרים בהם מומלץ דווקא לא ללכת להליך של חדלות פירעון אלא להסדרי חוב , או לאיחוד תיקים תלוי גובה החוב, מצב החוב, פרק הזמן של החוב וכן כמות התיקים בהוצאה לפועל וכן במידה ויש לחייב נכסים